O nama

ŠTA JE TERRANOVA?

Terranova je jedinstveni britanski brend suplemenata koji nudi aktivne oblike najkvalitetnijih nutrijenata koji štetne pomoćne supstance, aditive, zamjenjuje vlastitom mješavinom prirodnih organskih ljekovitih biljaka i superhrane koje nazivamo Magnifood kompleks.

Odgovorno samoizlječenje prvo bi trebalo da predstavlja uravnoteženu i raznovrsnu ishranu koja se iz najvećeg dijela sastoji iz: povrća, voća, orašastih plodova, zdravijih žitarica, prije svega organskog porijekla. Slijedi, kritički izbor dodataka ishrani i razumno korišćenje ljekovitih biljaka. Znamo da je ponekad, iz različitih razloga nemoguće sve hranljive materije nadomjestiti samo jednostavnim unosom hrane u većim količinama.

Povećane potrebe za mikroelementima se javljaju kod jednolične, neizbalansirane ishrane, kod osoba pod stresom, kod osoba koje se bave fizičkom aktivnostima, kod stanja trudnoće, kod hroničnih bolesnika (npr. dijabetes, srčana oboljenja, autoimune bolesti, rak), kod akutnih stanja koja su povezana sa godišnjim dobima i načinom života (npr. viroze, alergije, pušenje) i u različitim periodima života (starije osobe, djeca i adolescenti u periodu intenzivnog rasta i razvoja).

Svi Terranovini dodaci ishrani se zasnivaju na holističkom pristupu i nauci zasnovanoj na dokazima. Osim toga, oni predstavljaju novu paradigmu u razvoju dijetetskih suplemenata.

TERRANOVA CERTIFIKATI

Ovdje možete pogledati ili preuzeti sve certifikate Terranova brenda

OSNIVAČ I VLASNIK TERRANOVE

Stephen Terras

“Nakon 34 godine rada u industriji dijetetskih suplemenata, između ostalog kao tehnički direktor britanskog ogranka vodećih svjetskih proizvođača dijetetskih suplemenata, shvatio sam da ne želim da budem više dio sistema gdje će u svrhu povećanja profita, ljudi dobijati kapsule koncentrovanih mikronutrijenata sa nizom ponekad štetnih pomoćnih supstanci.

Samoizlječenje je postalo način života, neselektivno uzimanje dijetetskih proizvoda u primamljivoj ambalaži je realnost koja je evidentna. Odgovornost svih proizvođača je, da razvijemo novu generaciju dijetetskih suplemenata, postavljamo više standarde kvaliteta i držimo se etičkog stava.

Naši proizvodi ne sadrže štetne dodatke, aditive. Pogodni su svi, bez izuzetka za vegetarijance i vegane. Sadrže najkvalitetnije hranljive materije, vrhunske probiotičke sojeve i naravno, Magnifood kompleks. Upravo kroz MK pokušao sam da spojim fititerapiju, uz podršku naučnih dokaza, funkcionalnu medicinu, drevnu istočnjačku medicinu i narodnu medicinu. Čovjeka treba posmatrati kao cjelinu a ne kao skup sistema organa. Ne zanima me najveći udio na tržištu, već isključivo kvalitet zasnovan na savremenim naučnim saznanjima, kao i odnos koji se gradi sa krajnjim korisnicima, dobavljačima, distributerima i prodavcima.”

MAGNIFOOD KOMPLEKS

Poklon prirode

Magnifood kompleks iz čistih organskih samoniklih biljaka, sušenih postupkom zamrzavanja (liofilizacija) je vrhunska inovacija Terranove koju dodajemo umjesto štetnih pomoćnih supstanci i aditiva. Pri kreiranju linije suplemenata posebna pažnja je posvećena nutri kinetičkim svojstvima biljnih komponenti.

Za najbolji mogući fiziološki efekat svaki mikronutrijent treba da bude efikasno apsorbovan, distribuiran, mataboliran i ako je potrebno da učestvuje u normalnim fiziološkim procesima. Pri tom smo svjesni, da nijedan mikronutrijent ne djeluje sam: mora učestvovati u brojnim interakcijama sa enzimima, kofaktorima i drugim hranljivim materijama.

Na djelotvornost dijetetskog proizvoda utiču faktori kao što su: genetika, ishrana, način života, pol, godine i nivo stresa. Mikroelement dopunjen Magnifood kompleksom pravi skup interakcija osnovnih mikroelemenata sa odgovarajućom hranom iz Magnifood kompleksa. Upravo to sinergijsko djelovanje predstavlja ukupni biološki i klinički efekat dijetetskih suplemenata.

100% BEZ ADITIVA

U proizvodnji suplemenata ne koriste se  pomoćna sredstva – aditivi

Terranova je jedan od izuzetno rijetkih svjetskih proizvođača dijetetskih suplemenata koji ne koristi pomoćna sredstva, aditive.

Pomoćne supstance dobijene hemijskom sintezom su uobičajeni sastojci suplemenata, a sami po sebi ne predstavljaju hranljive materije i nemaju nikakvih pozitivnih fizioloških efekata. Naprotiv, mogu čak biti i štetni. Ono što nikada ne biste stavili na svoj tanjir Terranova ne stavlja u svoje proizvode.

Crna lista aditiva

Stabilizatori (npr. Magnezijum stearat), antioksidansi (npr. Kalcijum askorbat), boje (tartrazin), sredstva za klizanje (npr. Silicijum- dioksid), emulgator i (npr. polisorbati) arome (za ukus i miris), pigmenti (gvožđe oksida), punila koja se upotrebljavaju za povećanje mase gotovog dijetetskog suplementa, zaslađivači (npr. sorbitol, manitol) itd.

PROZVODNJA SUPLEMENATA

U proizvodnji suplemenata koriste se organske samonikle biljke koje prolaze kroz proces liofilizacije

Organski gajene i samonikle biljke

U šumovitim predjelima u podnožju veličanstvenog Mount Hood-a u Oregonu SAD, na površini od 36,4 hektara prostire se obradivo zemljište našeg dobavljača organskih biljaka Eklektik Instituta. To je najveća organska farma gdje se svaka biljka bere ručno, mjeri potentnost biljke, i u trenutku kada biljka dostigne najveću potentnost bere se i prolazi kroz proces liofilizacije kojim praktično zadržava sva biohemijska svojstva svježe biljke.

Sušenje zamrzavanjem ili liofilizacija

Liofilizacija ili sušenje zamrzavanjem je najnaprednija tehnološka metoda koja omogućava da je hrana i u svemirskoj stanici prirodna, hranljiva, zdrava i ukusna. Sušenje zamrzavanjem istovremeno ubrzava rastvaranje hranljivih biljnih materija, u cilju poboljšavanja apsorpcije. Hranljive materije liofiliziranih biljaka ostaju očuvane i najsličnije svježoj biljci i kao rezultat dobijamo da je koncentracija ljekovitih biljnih nutrijenata povećana. Liofilizirano grožđe je skoro isto tako slasno i zdravo kao i tek nabrano; samo pitajte astronaute i njihove ljekare.

Dijetetski suplementi koji su pogodni za vegansku i konvencionalnu ishranu

U Terranovi ljude ne klasifikujemo po njihovim uvjerenjima, već težimo tome da se na nas oslone i osobe sa prehrambenim ograničenjima. Svi naši proizvodi su pogodni za vegane i vegetarijance, ljude sa alergijama i intoleranciji prema proteinima životinjskog porijekla. Mi smo jedni od rijetkih svjetskih proizvođača dijetetskih suplemenata, koji je sve svoje proizvode – pa čak i vitamin D3 i probiotike izdvojio iz veganskih izvora.

PREDNOSTI TERRANOVA PROIZVODA

Vitamini i minerali su NEOPHODNI u normalnom funkcionisanju našeg organizma i svaki njihov nedostatak dovodi do nesagledivih posljedica po zdravlje. S toga je neophodno da se njihove dovoljne količine UNOSE u organizam.

Lipozomalni vitamini i minerali
Bez nus pojava
100% prirodno, organsko
Bez glutena
Bez aditiva, 100% čisti proizvod
Bez zaslađivača i konzervansa
Vegetarijanski omot kapsule
Optimalne doze za svakoga
Apsolutna apsorpcija, efikasnost korišćenja 100%
Pogodni za alergičare, dijabetičare, vegane, vegetarijance, trudnice
Brend sa najboljom formulacijom
50 kapsula po bočici – do 2 mjeseca korišćenja
Doze su na apsolutnom nivou (Primjer: 1 kapsula vitamina D3 sadrži 2000 I.J. – do 5 puta više od drugih proizvođača))
Magnifood kompleks – spoj biljaka, korijenja, bobica, superhrane – punioci kapsula i kofaktori (važi za svaki Terranovin preparat)
Bisglicinat (Helirano) – oblici koji se najbolje apsorbuju
Aktivni oblici svih sastojaka
Koriste se cjelovite biljke, ne samo ekstrakti (Liofilizacija, phyto fresh (svježe-smrznuto-osušeno) – proces zamrzavanja biljaka)
Adaptogene biljke – dokazano dejstvo na nivo energije u organizmu
Rokovi trajanja svih preparata do 3 godine

Upišite naziv i pritisnite Enter za pretragu